alt

Lezingen/presentaties

Voor kick-offs
Kick boost sessie. Inhoudelijk gekoppeld aan specifieke projecten. Interactief. Wat geeft een kick? Hoe werkt de gouden motivatieformule? Met voorbeelden uit sport, uit de markt. Markeren en testen van je eigen prikkelprofiel. Uit je comfortzone kruipen...

De ware Kick
Het geheim van de ware Kick
Wil je de formule in de wacht slepen die meer oplevert dan geld?
Meer dan emolumenten? Meer dan spoilers op de auto? Of apps of je mobiel? Zelfs meer dan respect en waardering?
Dan wil je vast weten wat de gouden formule is achter De Kick.
Nee, niet de kick die verkregen wordt door er via een product of dienst een te kopen. Ofschoon daar ook een grote markt voor is. Koffie, drugs, videogames. Want die duren zolang als ze duren en meer dan de kickbeleving voor die korte tijd en verslaving voor een lange tijd zit
er niet in.
Nee, voor de kick van het grensverleggen moet je moeite voor doen, je moet er persoonlijk voor investeren, je moet zelfs dicht bij de angst zitten ook maar dan krijg je ook wat: gevoel van meesterschap, van controle, van zelfvertrouwen, van identiteit en ja, van het echte geluk. De kick is dus kennelijk een gevoel, dat als zo aangenaam ervaren wordt, dat mensen er kennelijk geld, inspanning en risico voor over hebben om het te kunnen beleven.
Dr. Susanne Piët wil met jullie verkennen hoe de kick ook relevant kan zijn in het werk. Hoe je hem kan gunnen aan een ander. En hoe je hem zelf in de wacht kunt slepen.
Samen met jullie, want haar motto is: hoe interactiever, hoe liever...

De Kick in marketing
De Gouden Motivatie Formule onthult de sleutel tot het meest eigentijds criterium voor consumentkeuzes: de belevingskwaliteit van de kick.
Die sleutel zit verstopt in het psychologisch domein.

Wat markeert de huidige behoeftes van de mensen en waarom? Welke markten kun je afbakenen? Susanne Piët geeft de formule om op de motivatietrend in te haken. Zij verklaart het succes van hypes zoals gaming in virtuele gebieden en levens, drugs, internetseks, Jackass, The Kids, Spuiten en slikken en Try before you die.
Susanne Piët maakt ook duidelijk dat er behalve dat soort kicks ook een kick nieuwe stijl is, die je zelf kunt veroveren door mee te produceren.

De Kick in sport en fitness
De wereld van sport en fitness draait om prestatie, concurrenten verslaan en winnen. Maar hoe maak je van de activiteit zelf een kick? Voor de sporters, de coaches, de omgeving, de branche?

De Kick in het werk
Interactieve presentatie voor bedrijven, HRM-professionals of voor de banenmarkt. Hoe verover je een beloning in werk die beter is dan geld, waardering en status? Iedereen heeft recht op kick in zijn werk. Hoe schep je ruimte om je kick te ontwikkelen? De Gouden Motivatie Formule geeft die. Scan je kunnen. Ontdek je uitdaging! Waar kun je een grens verleggen? Waar maak je het verschil? Je bent professor op je eigen gebied.

De Kick in de toerismebranche
Een lezing over de ontwikkeling van kickreizen voor sensatie- of belevingszoekers. Er zijn reizen waarin je kunt dwalen of vreemde culturen ontdekken. Er zijn reizen waarin je gedwongen wordt intensief met 'vreemden' op te trekken. En er zijn tochten voor de zoekers van fysieke uitdagingen en avonturen. Eigenlijk moet je klant goed weten of hij/zij een sensatiezoeker is. Volgens Zuckerman zoeken zij niet 'zo maar opwinding' maar een plezierige opwinding. Een kick dus. Hoe bezorg je hen die? Daar zit een geheim achter... "Het is hun ongeneeslijke optimisme die maakt dat de riskante onderneming hun meer plezier dan pijn zal bezorgen," schrijft hij. De formule om die suggestie te bezorgen vormt de bodem van de huidige 'avontuurlijke' vakantie-industrie.